LOOPBAANCOACHING

Focus op werkgeluk en levensvreugdeBen je niet helemaal happy met je huidige werk? Ga je regelmatig met tegenzin naar je werk? Wil je iets anders gaan doen, maar weet je niet goed wat, of hoe? Loop je steeds tegen dezelfde problemen aan in je werk? Is jouw functie boventallig geworden? Kan je, door ziekte of beperkingen, je werk niet meer doen? Word of ben je ontslagen? Wil je inzicht in jezelf en wat écht jou past? 

 

Als een van bovenstaande vragen van toepassing is, kan loopbaancoaching uitkomst bieden. Sta mij toe je te helpen bij het vinden van de antwoorden en de voor jou meest passende weg. Ik help je met liefde en plezier! Dat is namelijk mijn droombaan. 


Werk dat écht bij jou past

 

Aan een appelboom groeien appels. Een perenboom brengt peren voort. Van een appelboom kun je niet niet verwachten dat 'ie peren gaat laten groeien. Dat leidt tot teleurstellingen. Niet omdat de appelboom faalt. Maar omdat die verwachting onjuist is. 

 

Einstein zei het al: "Everybody is a genius, but if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will spend its whole life believing that it is stupid."

 

Het is belangrijk dat niet alleen de baan, maar ook de werkomgeving bij je past. Voel jij je als een vis in het water? Of voel jij je meer als de vis van wie verwacht wordt dat 'ie in bomen klimt?

 

Iedereen heeft een unieke toegevoegde waarde. Iedereen heeft kwaliteiten en talenten: dingen waar je goed in bent, die je geweldig vindt om te doen en waar anderen mee geholpen worden. De truc is om je bewust te worden van wat écht bij jou past, waar jij in uitblinkt, waar jij écht gelukkig van wordt. En om dat vervolgens te doen.

 

Maar hoe doe je dat?? Dat is wat je met loopbaancoaching helder kunt krijgen. En daar kan en wil ik je met liefde en plezier bij helpen! 

 


VIND JOUW DROOMBAAN

Leg de focus op werkgeluk en werkplezierBiografisch werken & Koersonderzoek

 

We beginnen met biografisch werken. Hiermee kijk je terug op je leven, maak je de balans op tot nu toe en schep je tegelijk ruimte voor nieuwe keuzes. Patronen worden helder.

De daaropvolgende koersopdrachten leiden tot antwoord op de vragen ‘wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik?’ Hiermee krijg je inzicht in jezelf: in jouw competenties, kwaliteiten, vaardigheden, talenten en drijfveren. Hierdoor komt ook jouw meest gewenste loopbaanperspectief - jouw droombaan dus - helder in beeld. 

 


Toekomstoriëntatie & actieplan

 

Ook volgt een toekomst oriëntatie. Wat zou jij het liefste willen, waar word jij echt blij van, waar krijg jij energie van, wat wil jij bereiken/ creëren/ vormgeven? 

Met het loopbaan-stappenplan brengen we in kaart hoe jij jouw droombaan gaat bereiken, hoe jij jouw meest vitaliserende loopbaanperspectief in de praktijk realiseert. En indien gewenst is ook een cv- en/of sollicitatietraining mogelijk waarmee jij optimaal voorbereid de arbeidsmarkt op gaat. 

 


Hoe ziet een loopbaancoaching traject eruit?


 

Daar waar jouw vakgebied, jouw passie, jouw missie en jouw roeping elkaar overlappen, dat is het gebied van jouw droombaan. Dat is waar jij goed in bent, wat je geweldig vindt om te doen, wat de wereld nodig heeft en waarvoor mensen ook graag willen betalen. 

 

Dit gebied gaan we samen helder krijgen. We brengen verleden, heden en toekomst in kaart. We besteden aandacht aan je cv, je maakt een zelfanalyse, je richt je op zingevingsvragen en krijgt inzicht in jezelf, in jouw droombaan en hoe jij deze kan vormgeven. 

 

Loopbaanvragen


Er zijn veel verschillende typen loopbaanvragen waar je tegenaan kunt lopen:

 

 • Ik voel geen verbinding meer. Ik voel me vervreemd. Wat mis ik en hoe kan ik mij weer verbinden? 
 • Ik wil iets zinvols doen, iets waarmee ik een bijdrage aan de samenleving kan leveren, maar wat? 
 • Ik wil iets doen wat echt bij me past. Hoe moet ik dat aanpakken? 
 • Ik heb alles, maar toch lijk ik iets te missen, maar wat? 
 • Ik ben best tevreden, maar ik mis toch een beetje uitdaging. 
 • Mijn toekomstperspectief is plotseling veranderd, omdat mijn functie binnenkort wordt opgeheven. Dit had ik nooit zo gepland, wat moet ik nu doen? 
 • Ik ben straks opgebrand, uitgeblust of uitgedoofd. Daarop vooruitlopend: wat kan ik doen?
 • Ik ben een workaholic en dat wil ik graag veranderen, maar hoe?
 • Ik anticipeer op leegte als mijn functie of werk komt te vervallen. Hoe kan ik dat voorkomen?
 • Ik raak vastgeroest. Durf ik nog een stap te maken, of kán ik die stap überhaupt nog wel maken?
 • Ik voel me opgesloten in een gouden kooi. Ga ik zo door, of durf ik risico's te nemen en afstand te doen van een aantal zekerheden? 

 

In al deze gevallen kan loopbaancoaching helpen. 

Geef bewust een positieve draai aan jouw arbeidstoekomst.

Leg de focus weer op werkgeluk en plezier in je werk. 

En onderneem actie!

 

 

"Ik ben je super dankbaar dat ik mijn weg heb mogen terugvinden naar mezelf. Daarnaast bewonder ik je doortastendheid en analytisch vermogen tijdens onze consulten. Ik heb enorm veel aan deze sessies gehad. Het gaf mij gaf mij aansturing naar de juiste koers en de juiste handvatten om hier vorm aan te geven. Ik ben enorm dankbaar voor deze intense momenten. Het heeft mij enorm geholpen om de betere versie van mezelf te worden. Dank je wel hiervoor, Frederike."

 

- M.G. -

 

"Ik wil je graag bedanken voor de sessies die ik bij jou heb gehad. Het heeft me vooral geholpen om nog meer te gaan vertrouwen op m’n intuïtie en alles wat ik waarneem. Ik heb geleerd om er onvoorwaardelijk voor mezelf te zijn, om te voelen wat goed voor me is en wat niet. In plaats van altijd uit te reiken naar de ander ben ik mezelf, met mijn eigen behoeften, meer ruimte gaan geven. Ook in het proces naar acceptatie van wat is hebben onze sessies mij goed gedaan."

 

- P. van de P. -

 

Tijdens het hele traject heb ik je als een uiterst competente, vakkundige en vooral begripvolle adviseur, begeleider en mens met een groot empathisch vermogen ervaren. Samen met jou ben ik erachter gekomen waar mijn sterke kanten liggen. Door jouw ondersteuning zie ik nieuwe perspectieven waarin ik mijzelf persoonlijk en vooral professioneel kan blijven ontwikkelen, zonder mijzelf weer te verliezen in de wensen van anderen. Ik ben trots op en blij met wat wij in samenwerking hebben kunnen bereiken!" 

 

- T.S. -