BEZIELINGSPLATEN

Wat gevoeld wordt, wil geleefd wordenAdriaan Hoogendijk heeft een geweldige set van 31 prachtige bezielingsplaten ontwikkeld. Deze lenen zich uitstekend als coachings- en trainingsinstrument. Er zijn 4 waterplaten, 4 vuurplaten, 4 luchtplaten, 4 aardeplaten, 8 zielplaten en 7 platen met innerlijke hindernissen. Laat je verrassen en inspireren door het bezielende effect van deze prachtige platen. 


Mobiliteitsadvies voor werkgevers

Ruimtelijk-energetische manier van werken

 

Omdat je op de platen kan gaan staan, erop kan gaan zitten, of eroverheen kan lopen, wordt het een ruimtelijk-energetische manier van werken.

 

Het werken met deze platen is heel intuïtief, het bevat de kracht van het opstellingenwerk, waardoor mensen hun innerlijke hindernissen transformeren op vier niveaus tegelijk: fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch. Anders gezegd: op de niveaus van lichaam, geest, hart en ziel. 

 


Persoonlijke ontwikkeling


Waar ben je naar op zoek en wat staat jou daarbij in de weg? Je kunt hier platen bij zoeken en die naar eigen inzicht neerleggen in de ruimte. Door de platen word je op ideeën gebracht en daarbij kan je goed voelen wat jij wil, wat in de weg staat, en wat er nodig is om de hindernis te nemen. Alleen al door het uitleggen van de platen creëer jij jouw eigen energieveld, waarin jij jezelf in proces brengt. Ik volg jou hierin en waar nodig stel ik vragen om nog meer helderheid over het vraagstuk te laten ontstaan.

 


Positief transformatieproces


Wanneer jij op de platen gaat staan, er over heen beweegt, ontstaat er snel een energieveld, waarin je doorgaans precies kan voelen hoe en waar jij je bevindt in het ontwikkelingsproces; en welke tussenstappen nodig zijn om het uiteindelijke doel te bereiken. Door vragen te stellen, zoals bijvoorbeeld ‘Wat heb je nodig voor de volgende stap?’, kan duidelijk worden dat er een nieuwe plaat moet worden ingevoegd. Een dergelijk ruimtelijk-energetisch proces geeft jou de mogelijkheid om tegelijkertijd op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau jouw hindernissen te transformeren. Hierdoor komt er nieuwe ruimte voor innerlijke vrijheid, bezieling, vitaliteit en succes (in de breedste zin van het woord).

 


Teamcoaching


Ook voor teamcoaching zijn de bezielingsplaten geweldig om in te zetten. Voorafgaand aan de sessie maken alle teamleden een persoonlijke elementenvierhoek. Nadat iedereen kennis heeft gemaakt met de elementen vuur, lucht, water en aarde, kunnen zij plaatsnemen in een op de grond gelegde elementenvierhoek. In een team kan het feest gevierd worden van de verschillen. Iedereen heeft weer andere kwaliteiten en leerprocessen in het werk. Waar kan men elkaar aanvullen? Dit wordt mede duidelijk, door het volgen van een aantal stappen:

  1. alle teamleden gaan op hun eigen comfort-plaats staan, waar zij zich het meeste ‘thuis’ voelen.
  2. de teamleden gaan op een plaats in de elementenvierhoek staan waar zij ‘benieuwd’ naar zijn.
  3. iedereen gaat staan op een plek waar er voldoende balans is tussen ‘thuis’ en ‘benieuwd’.

In iedere fase kunnen de teamleden kort worden geïnterviewd. Op deze manier ontstaat er nogal wat gespreksstof voor het proces van teamvorming.

 


Kennisoverdracht


De Bezielingsplaten lenen zich zeer goed voor allerlei vormen van kennisoverdracht in het kader van training, workshop of opleiding, omdat de platen het gehele levensproces bestrijken. Wát je ook maar meemaakt in persoonlijke ontwikkeling of vraagstukken, de platen kunnen altijd worden geraadpleegd en geven altijd inzicht in hoe het leven werkt, wat voor innerlijke hindernissen in de weg kunnen staan, en welke levensaspecten de betreffende hindernissen kunnen transformeren. Op allerlei manieren kunnen de platen worden uitgelegd, afhankelijk van de inhoud van de kennisoverdracht. De platen zijn niet alleen mooi om naar te kijken. Wanneer zij het levensproces tonen, wordt überhaupt de schoonheid van het leven zichtbaar.

 

Wil jij zelf ook met de bezielingsplaten werken? Of ze gewoon als fantastisch instrument voor jezelf inzetten? Ze zijn te bestellen via de website van Adriaan Hoogendijk