PROFESSIONEEL LOOPBAANADVIES

Bezielende begeleiding met focus op werkgeluk 
 

Als werken niet leuk meer is...

Als je geen plezier meer ervaart in je werk, dan is persoonlijke en/of loopbaancoaching op zijn plaats. Ga je vaak met tegenzin naar je werk? Wil je graag een andere functie of baan? Loop je steeds tegen dezelfde problemen aan in je werk? Kan je, door ziekte of beperkingen, je werk niet meer doen? Word of ben je ontslagen? In al deze gevallen kan loopbaancoaching je helpen. 

Leg de focus weer op werkgeluk en word weer blij met wat je doet. 

 


 

Mensen maken de organisatie.

Winnende organisaties weten goede mensen aan zich te binden. Mensen maken het verschil. Altijd en overal. Mobiliteitsadvies is erop gericht dat de mensen in iedere organisatie op de juiste plek zitten en gemotiveerd en betrokken zijn én blijven. We kijken strategisch naar de ontwikkeling van de mens binnen de organisatie; naar de mate van talent en prestatieniveau.

Zet de juiste tools in om beide te optimaliseren.

 


 

De aanleiding voor outplacement is (dreigend) ontslag. Dat kan zijn door een reorganisatie waardoor je functie boventallig wordt. Of omdat je werkgever (om welke reden dan ook) niet met je verder wil. Outplacement heeft zowel voor de werknemer als voor de werkgever voordelen. Als werknemer krijg je passend advies en vind je vaak sneller werk dat bij je past en waar je weer blij van wordt. Als werkgever geef je invulling aan goed werkgeverschap.

 


 

Kan je, door ziekte of beperkingen, je werk niet meer doen? Is een van je werknemers al langere tijd ziek? Dat is een zeer vervelende situatie voor alle betrokken partijen. Als werkgever word je geacht de zieke werknemer te helpen bij het vinden van ander werk. Dat kan intern (spoor 0 en spoor 1), of extern (spoor 2). Een ervaren re-integratieadviseur kent de Wet Verbetering Poortwachter en zorgt ervoor dat deze effectief en optimaal wordt toegepast. 

 

Loopbaanvragen


Loopbaanadvies en -coaching kan ingezet worden in uiteenlopende situaties en bij verschillende vragen. Herken jij bij jezelf een (of meerdere) van onderstaande vragen? In dat geval is het zinvol om een persoonlijk loopbaancoaching traject in te zetten. 

 

Voorbeelden van loopbaanvragen: 

 • Ik wil iets zinvols doen, iets waarmee ik een bijdrage aan de samenleving kan leveren, maar wat? 
 • Ik voel geen verbinding meer. Ik voel me vervreemd. Wat mis ik en hoe kan ik mij weer verbinden? 
 • Ik heb alles, maar toch lijk ik iets te missen, maar wat? 
 • Ik wil iets doen wat echt bij me past. Hoeveel tijd heb ik nog en hoe moet ik dat aanpakken? 
 • Mijn toekomstperspectief is plotseling veranderd, omdat mijn functie binnenkort wordt opgeheven. Dit had ik nooit zo gepland, wat moet ik nu doen? 
 • Ik ben straks opgebrand, uitgeblust of uitgedoofd. Daarop vooruitlopend: wat kan ik doen?
 • Ik ben best tevreden, maar ik mis toch een beetje uitdaging. 
 • Ik ben een workaholic en dat wil ik graag veranderen, maar hoe?
 • Ik anticipeer op leegte als mijn functie of werk komt te vervallen. Hoe kan ik dat voorkomen?
 • Ik raak vastgeroest. Durf ik nog een stap te maken, of kán ik die stap überhaupt nog wel maken?
 • Ik voel me opgesloten in een gouden kooi. Ga ik zo door, of durf ik risico's te nemen en afstand te doen van een aantal zekerheden?