LIFE COACHING

Focus op Balans & LevensvreugdeWil je jezelf beter leren kennen, oud gedrag loslaten en vervangen door effectief en energie-gevend gedrag? Wil je leren zonder oordeel naar jezelf en anderen te kijken en blij te zijn met jezelf? Wil je leren grenzen te stellen, en de regie te nemen over je eigen leven? Denk dan aan life coaching. 


Persoonlijk Life Coaching traject

 

Tijdens een persoonlijk (life) coaching traject begeleid ik jou als gelijkwaardige partner bij het behalen van doelen die je van tevoren gekozen en bepaald hebt. Het is een doelgericht proces waarbij ik je handvatten geef om daar te komen waar je wilt zijn. De vragen die jou bezighouden zullen fungeren als startpunt.

 

De focus zal liggen op:

  • bewustwording en persoonlijke groei
  • het vergroten van zelfvertrouwen
  • het verkennen, ontwikkelen en toepassen van je eigen mogelijkheden

 

Verder zullen we aandacht besteden aan de eventueel aanwezige weerstand in jezelf, die de vooruitgang lijkt te blokkeren. We werken actief aan jouw persoonlijke ontwikkeling, zodat jij de beste versie van jezelf kunt worden, zijn en blijven; je volledig bewust van wie je bent en wat je kunt. 

 


RESULTAATGERICHTE BENADERING

Hulp voor het levenDoor een persoonlijk coaching traject komt jouw potentieel tevoorschijn; jouw ware zelf. Je zult ontdekken dat je alle antwoorden in je hebt, zelfs de antwoorden op vragen die nog niet gesteld zijn. Als je (opnieuw) in contact bent gekomen met je ware zelf, ben je in staat om spontaan en krachtig je eigen koers te varen.

 

Jij bent in staat om jouw leven vorm te geven zoals jij wilt dat het eruit ziet. En dat is waar we samen aan werken tijdens een persoonlijk coaching traject.

 


Ook de uitdaging tussen hoge werkdruk en voldoende tijd voor jezelf hebben is een vraagstuk waarmee velen te kampen hebben. Het kan heel verhelderend zijn om te kijken hoe je (werk)belasting en mentale weerbaarheid met elkaar in balans kunt brengen, zodat je zowel privé als in je werk oprecht gelukkig kunt zijn.

 

Je krijgt tips, tools en handvatten om weer blij te zijn met wie je bent, blij met wat je doet, blij met hoe jouw leven eruit ziet en trots op jezelf, dat jij dit zo hebt vormgegeven. 

 


Soms sta je in het leven voor grote uitdagingen. Keuzes maken, mogelijkheden zien, verantwoording dragen, visie hebben, oplossingen vinden voor problemen, antwoorden hebben op ingewikkelde vraagstukken. Soms zijn niet alle antwoorden direct voor handen en wordt dit toch van je verlangd. Er gebeurt van alles en je hebt het gevoel dat het je allemaal even te veel wordt. Je hebt geen overzicht meer. Je weet dat je ergens de antwoorden wel in je hebt, maar juist op die belangrijke momenten kan het gebeuren dat je even niet meer weet waar de bomen staan; laat staan dat je het bos nog kunt zien.

 


Op die momenten kan het helpen om een sparringpartner te hebben; om met iemand van gedachten te wisselen over de kwesties die je bezighouden. Het kan zelfs uitkomst bieden als iemand voor ‘advocaat van de duivel’ speelt, om de uitdagingen en problematiek vanuit een ander perspectief te bezien en om alle kanten te onderzoeken; zodat jij uiteindelijk tot de voor jou juiste beslissing en oplossing kunt komen. Iemand die met je mee denkt en vooral ook met je mee voelt; dat kan heel prettig zijn op moeilijke momenten in je leven. Met die ondersteuning kan jij dan weer verder op weg, blij en gelukkig en vol zelfvertrouwen. 

 

 

Tijdens een coaching traject nemen wij beiden – ik als coach en jij als coachee - onze eigen verantwoordelijkheid voor het proces.

 

Ik vertel jou dus niet wat jij zou ‘moeten’ doen, of wat je het beste kunt doen. Je krijgt nieuwe inzichten, o.a. in de keuze opties die er zijn en waar die keuzes toe zouden kunnen leiden; de uiteindelijke verantwoordelijkheid ligt nog steeds bij jezelf.

 

Uiteindelijk ken jij jezelf het beste en weet en voel jij wat het beste aansluit bij je ware zelf. De truc is om je daar (opnieuw) bewust van te worden. En daar wil ik je met liefde en plezier in begeleiden.

 

Het leven voorziet ons van allerhande verrassingen. Hoewel we niet kunnen bepalen wat een ander doet of zegt, hebben we wel invloed op wat de impact van het gedrag van anderen op onszelf is en hoe we reageren op bepaalde mensen en situaties. En dat kan heel bevrijdend werken. 

 


Moeiteloos leven vanuit overvloed

 

Bij een persoonlijk coaching traject besteden we aandacht aan alles wat voor jou belangrijk is en waar jij tegenaan loopt. Zowel in je loopbaan als je leven. Je krijgt tips, tools en handvatten om weer blij te zijn met wie je bent, blij met wat je doet en blij met hoe jouw leven eruit ziet. 

 

Heb je wel eens het gevoel dat je continu tegen de stroom in moet zwemmen? En dat het lijkt alsof hoe moeier jij wordt, hoe meer stroomversnellingen er op je pad komen? Dat is een vermoeiende manier van in het leven staan. Stel je voor dat je in plaats daarvan op een luchtbed met de stroom mee dobbert. En dat er als vanzelf kansen aan komen drijven. Stel je voor dat ook jij moeiteloos overvloed kan aantrekken. Zou dat niet een geweldig nieuw uitgangspunt zijn?!  

 


What makes your heart smile?

 

Misschien heb je al wel het leven waar veel mensen van dromen... goede baan, fijne partner, mooi huis... wat kan je hartje nog meer begeren? En toch kan je het gevoel hebben dat er iets mist, een gevoel hebben van 'zoekende' zijn, het knagende idee dat er 'meer' voor jou is weggelegd. 

 

Maar wat dat 'meer' dan is, daar kun je niet de vinger op leggen. Bezieling en zingeving, je geïnspireerd voelen, houden van jezelf; dit alles is belangrijk om gelukkig te zijn. De Engelsen hebben een uitdrukking die ik zelf heel mooi vind: "What makes your heart smile?" Waar word jij blij van, waarvan krijg jij een glimlach op jouw gezicht, waardoor maakt jouw hart een sprongetje van vreugde?! Laten we dat samen gaan onderzoeken!

 

"Ik wil je graag bedanken voor de sessies die ik bij jou heb gehad. Het heeft me vooral geholpen om nog meer te gaan vertrouwen op m’n intuïtie en alles wat ik waarneem. Ik heb geleerd om er onvoorwaardelijk voor mezelf te zijn, om te voelen wat goed voor me is en wat niet. In plaats van altijd uit te reiken naar de ander ben ik mezelf, met mijn eigen behoeften, meer ruimte gaan geven. Ook in het proces naar acceptatie van wat is hebben onze sessies mij goed gedaan."

 

- P. van de P -

Tijdens het hele traject heb ik je als een uiterst competente, vakkundige en vooral begripvolle adviseur, begeleider en mens met een groot empathisch vermogen ervaren. Samen met jou ben ik erachter gekomen waar mijn sterke kanten liggen. Door jouw ondersteuning zie ik nieuwe perspectieven waarin ik mijzelf persoonlijk en vooral professioneel kan blijven ontwikkelen, zonder mijzelf weer te verliezen in de wensen van anderen. Ik ben trots op en blij met wat wij in samenwerking hebben kunnen bereiken!" 

 

- T. S -

 

"Ik ben je super dankbaar dat ik mijn weg heb mogen terugvinden naar mezelf. Daarnaast bewonder ik je doortastendheid en analytisch vermogen tijdens onze consulten. Ik heb enorm veel aan deze sessies gehad. Het gaf mij gaf mij aansturing naar de juiste koers en de juiste handvatten om hier vorm aan te geven. Ik ben enorm dankbaar voor deze intense momenten. Het heeft mij enorm geholpen om de betere versie van mezelf te worden. Dank je wel hiervoor, Frederike."

 

- M.G. -