STRESSPREVENTIE & -INTERVENTIE

Unieke aanpak met bewezen resultaatChronische stressklachten, overspannenheid en burn-out komen helaas steeds vaker voor. Voor zowel werknemer als werkgever is dit een vervelende situatie. Door middel van onze unieke combinatie van expertises, verhogen we de energie en productiviteit van een organisatie door coaching, advies en persoonlijke begeleiding, waardoor de vitaliteit en de duurzame inzetbaarheid stijgen en het ziekteverzuim daalt. 


Stress & Burn-Out Coaching | Frederike Winde

Ruim 17% van de werknemers ervaart stress en burn-out-klachten

 

In 2018 bleek 16,4% van de mannelijke werknemers en 18,1% van de vrouwelijke werknemers enkele keren per maand of vaker burn-outklachten te ervaren. In totaal zijn dat 1,2 miljoen werknemers.

 

Gelukkig ontwikkelt niet iedere werknemer met burn-outklachten ook daadwerkelijk een burn-out. Het is belangrijk om dit voor te zijn. De gevoelens van vermoeidheid en uitputting zijn gemeten aan de hand van vijf items waaronder emotionele uitputting, leeg voelen en vermoeidheid. 

 

 

Stress & Burn-Out Coaching | Frederike Winde

Werkstress bij ruim 37% van de werknemers de oorzaak van verzuim

 

In 2018 gaf ruim 37,3% van de werknemers aan dat werkstress de belangrijkste oorzaak is van het werkgerelateerde verzuim. Dit blijkt uit zelfrapportage van werknemers (Hooftman et al., 2019). 

 

Werkstress is uiteraard niet hetzelfde als burn-out of overspannenheid, maar er zijn wel overeenkomsten. Verschijnselen van werkstress zijn bijvoorbeeld ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Chronische stress kan leiden tot overspannenheid en burn-out. 

 

 

Meldingen van burn-out als beroepsziekte door bedrijfsartsen in 2019:

 

Aantal meldingen Percentage
Totaal meldingen beroepsziekte: 3.691 100
- Psychische aandoeningen 2.222 60
- Overige aandoeningen 1.469 40
Psychische aandoeningen naar diagnose:
- Overspannenheid en burn-out 1.664 74,9
- Posttraumatische stress-stoornis 298 13,4
- Depressie 94 4,2
- Overige reacties op ernstige stress 84 3,8
- Overige aandoeningen 82 3,7

Bijna twee-derde van meldingen beroepsziekten betreft burn-out

 

In 2019 werden 2.222 meldingen van een psychische aandoening geregistreerd bij de Nationale Registratie van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten. Dit is 60% van het totaal aantal meldingen van beroepsziekten (3.691).

 

Van de 2.222 meldingen van psychische aandoeningen, betrof 74,9% een melding voor overspannenheid en burn-out. 

 

Werkgerelateerde stress internationaal (2013)

Bron: European Agency for Safety & Health at Work (EU-OSHA)

  • Percentage werknemers dat aangeeft dat werkstress 'regelmatig' of 'zeer regelmatig' voorkomt.

 

Werkgerelateerde stress in Nederland boven EU-landen-gemiddelde

 

In Nederland ondervond 60% van de werknemers regelmatig of zeer vaak werkgerelateerde stress. Dit percentage ligt boven het EU27-gemiddelde (51%). Sinds 2013 is dit percentage zelfs nog verder gestegen. 

 

Alleen werknemers in Cyprus, Griekenland, Slovenië, Malta en Slowakije ondervonden meer werkgerelateerde stress dan Nederlandse werknemers. 

 

 

 


VOORKOM ZIEKTEVERZUIM

Zet nu in op Stresspreventie & -interventie!Investeer bewust in stresspreventie en -interventie en vergroot de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. 

 


Verhoog het werkgeluk en de vitaliteit van je werknemers en daarmee het succes van je organisatie.  

 


STRESS & BURN-OUT TEAM

Professionele begeleiding, unieke aanpak met bewezen resultaat

Hulp bij herstel van chronische stressVoor het optimaal aanpakken van stress & burn-out klachten ben ik een samenwerkingsverband aangegaan met een orthomoleculair therapeut. Samen bieden wij een unieke aanpak met bewezen resultaat

 

Ik combineer Stress & burn-out coaching volgens de CSR-Methode met medische & psychosociale kennis en indien nodig complementaire therapie. Mijn collega heeft zich gespecialiseerd in orthomoleculaire geneeskunde, met als extra specialisatie de lichamelijke tekorten die ontstaan door chronische stressklachten.

 

 


Met behulp van actuele psycho-biologische kennis over stress en herstel, kunnen we medewerkers met stressklachten effectief begeleiden. Medewerkers krijgen coaching, advies en training, afgestemd op de behoeften van medewerker, team en organisatie. 

 

Medewerkers voelen zich begrepen (‘het zit niet tussen m’n oren’), begrijpen waarom ze klachten kregen, stoppen het roofbouwproces en leren wat er nodig is voor duurzaam herstel. Ook het bevorderen en begeleiden van verantwoorde werkhervatting maakt deel uit van de aanpak.

 

Wil jij als werkgever ook: 


  • daling van ziekteverzuim door stressklachten?

  • bewust inzetten op duurzame inzetbaarheid van je medewerkers? 

  • het succes van je organisatie vergroten? 

  • meer werkgeluk en langdurige vitaliteit voor jouw werknemers? 

  • meer arbeidsproductiviteit en daardoor meer omzet? 

  • blijk geven uitstekend werkgeverschap?

  • een voorbeeld zijn van hoe het wél werkt?!

  • besparen op kosten van loondoorbetaling bij ziekte?!

Zet dan bewust in op stresspreventie en -interventie! Voorkomen is beter dan genezen. 

Voorkom burn-out en zet actief in op herstel van werkgerelateerde stressklachten

 

 

Meer informatie? 


Neem gerust contact op voor meer informatie. We vertellen je graag meer over onze unieke aanpak met bewezen resultaat

 

 

"Een hechter team, betere resultaten en veel meer balans tussen werk en privé. Dit had ik jaren geleden moeten doen! Maar ik ben blij dat ik er nu voor gekozen heb. Ik kan je niet genoeg bedanken."

- A.K. -

 

 

"Blije medewerkers, minder verzuim en meer omzet! Ik ben blij dat ik ervoor gekozen heb om jouw expertise in te zetten. Bedankt voor je professionele begeleiding, tomeloze inzet en positieve energie."

- W.F. -

 

 

"Het inzicht dat burn-out in eerste instantie een fysieke uitputting is, was een eye opener. Met jouw tips, tools en handvatten ben ik hersteld en heb ik een nieuw werk- en levensritme gevonden. Dank je wel!"

- H.v.H. -